CV Installaties

cvinstallatie

Een goed uitgelegde CV installatie zorgt voor leef comfort. Een behaagelijk binnenklimaat wordt mede bepaald, hoe de installatie is uitgelegd. De dimensionering van het afgiftesysteem ( bv radiatoren en of vloerverwarming ) en de manier van aansturen door de ruimte thermostaat, bepaalt hoe behaagelijk het bij u binnen is.

Ook kan door de juiste manier van regelen en keuze van het systeem een aanmerkelijk energie besparing worden gerealiseerd.  Laat de installatie, die voor een flink deel verantwoordelijk is voor uw comfort en vaak voor ruim 50% verantwoordelijk is voor uw energierekenig, niet een sluitpost zijn in uw begroting.

Enkele voorbeelden in de renovatie bouw waar we behulpzaam in kunnen zijn;

Vervangen van uw bestaande cv ketel   ( van VR toestel naar HR toestel levert dit een energie besparing op van 20%

Vervangen van uw bestaande regeling voor de CV ketel naar een ruimte thermostaat die moduleert op basis van ruimtetemperatuur  (veel comfortabeler, niet dat vest aan vest uit gedoe, en met een energie besparing van soms wel 5%

Vevangen van uw bestaande regeling voor de CV ketel naar een regeling die het mogelijk maakt om per ruimte de temperatuur te regelen. Denk aan bv; uw studeerruimte of die van uw kinderen of een praktijkruimte (een combinatie van comfort en energie besparing die tot soms wel 20% energie besparing kan opleveren)