Energie Besparing

energiebesparen

Energiebesparing is op dit moment het meest efficiente middel om uw energierekening, met vaak betrekkelijk eenvoudige middelen, omlaag te krijgen. De terugverdientijd is kort waardoor het rendement van de oplossing erg hoog is.

Waar denken wij aan voor u ?

Ventilatie

Het omzetten van uw ventilatiebox ( ook wel centrale ventilatie eenheid ) naar een box met HR motor die qua energie 80% zuiniger is .  Terugverdientijd ca 3 jaar. 

Door deze box, met HR motor, te voorzien van een CO2 sensor (vraaggestuurd ventileren) verhogen wij het comfort van uw binnenklimaat en besparen we ook nog een stuk extra energie. Er wordt nu immers met een heel efficiente motor alleen nog maar geventileerd wanneer de sensor dit aangeeft. Ook mogelijk in de slaapruimtes.

Nog een stapje verder ( bv; bij ook een doucheafzuiging ) adviseren wij een uitvoering met ook een vochtsensor. Gaat u douchen, dan meet de ingebouwde sensor automatisch een verhoging van de luchtvochtigheid, toert de motor op, en blijft op hoger toerental draaien todat de luchtvochtigheid weer daalt,  u bent dan al gestopt met douchen. Geen schakelaar aan zetten die ook weer moet worden uitgezet die vaak met een te lange nalooptijd is uitgevoerd. Precies de benodigde hoeveelheid energie die nodig is om het vochtgehalte in de douche weer normaal te maken en geen centje energie meer.    

CV ketel vervanging

De huidige generatie CV HR toestellen zijn weer een stuk zuiniger dan de eerste generatie. Er is vaak een energiezuinige klasse A pomp ingebouwd. De ketel laat zich efficienter regelen en ook de warmwatervoorziening is efficienter gemaakt. De juiste keuze op basis van de wensen en behoeftes van de gebruiker en een goed gebruiksadvies is zeker zo belangrijk als alleen maar een scherpe offerte. 

Kortom wacht niet tot het allerlaatse moment met vervangen. Laat u ook niet alleen "lijden" door de laagste prijs. Een advies op maat in combinatie met een degelijke installatie, levert u doorgaans meer op dan alleen maar gaan voor wat er onder aan de streep van de offerte staat. Geen duur service contract waar u 10 jaar aan vast zit omdat dit gekoppeld zit aan die lage installatie en aanschafprijs. Gewoon een eerlijke prijs voor het toestel wat het best bij u en het huis past met aan u de keuze hoe u de service wilt hebben uitgevoerd.        

CV regeling

CV regeling zijn er in allerlei uitvoeringen en oplossingen. Haast alles kan. Eerst luisteren we naar uw wensen, dan komen we met een oplossing. Dit kan een eenvoudige aan uit thermostaat zijn tot de meest ingenieze op afstand bedienbare, via uw smartphone, programmeerbare uitvoering zijn. Denk aan bv de Nefit Easy. Een juiste keuze levert u wooncomfort maar kan zeker ook tot soms wel 20% energie besparing opleveren.   

vloerverwarming

Op veel vloerverwarmings sets zit nog een oude cv pomp met 3 standen. Een pomp die 24 uur per dag loopt met een relatief hoog energieverbruik.  Door hier een pompschakeling op te laten plaatsen kunt u al een aanzienlijke energiebesparing realiseren. Nog beter is de pomp te vervangen door een toerengeregelde HR pomp met permanent magneetmotor. Die kan een besparing van wel 60% opleveren.   

Waterbesparing

Waterbesparing is een van de meest onderschatte vormen van energiebesparing. Door op de juiste plaatsen de perlatoren te vervangen door waterbesparende uitvoeringen vangt u in een in een klap 2 vliegen. U bespaart simpel op drinkwater (wat in de toekomst extra gaat worden belast dus duurder wordt ) maar ook, daar waar het gaat om warm tapwater, op de gasrekening. Goed uitgevoerd is er geen merkbaar comfort verlies. Het gaat vaak niet om hele grote bedragen omdat water in Nederland (nog) niet zo veel kost. Hoe weinig het ook is, als u de investering, die ook relatief klein is, in een jaar kunt terug verdienen en u dit niet doet, u "n dief bent van uw eigen van eigen portemonnee. Want na het terugverdienen gaat u zeker 10 jaar geld overhouden.  

Advies voor uw witgoed

De juiste keuze van een witgoed apparaat kan u werkelijk een heel aardige besparing opleveren. Niet de keuze voor de laagste prijs is bepalend. Juist de keuze voor wat het energieverbruik van het nieuw door u te kopen apparaat is, is van belang. Een warmtepomp wasdroger bv kan tot wel 60% energiezuiniger zijn dan een conventionele machine. Of het nu een A++ of A +++ is of juist een C klasse toestel is dat wat u moet weten. Wij berekenen, natuurlijk voordat u gaat aanschaffen,  wat voor u de besparing gaat worden op basis van gemiddelden die passen in uw situatie. Deze zo genaamde rendabiliteitsberekening kost u heel veel minder als dat het u oplevert.  

Gebouwschil isolatie

Goede isolatie van uw woning zorgt voor 'n aangenamer comfort en lagere energiekosten.

Een woning zonder goede isolatie verliest veel warmte via het dak en vloer, via ramen en buitenmuren. Goede isolatie gaat dit tegen en kan u veel geld besparen op uw eindafrekening. Ook worden op deze manier minder fossiele brandstoffen verbruikt en dat komt weer tengoede aan het milieu, de 3P's waar JANIECO voor staat.

DE BEGLAZING

De beglazing die wij leveren, biedt u de volgende voordelen;

Bescherming tegen kou en hitte. Met thermopane beglazing kunt u uw wooncomfort in de winter verbeteren en zo besparen op uw verwarmingskosten. Thermopane met zonwerende funtie geeft u comfort in winter en zomer en voorkomt dat de temeratuur,in de zomer, te sterk oploopt. Uw huis blijft langer koel en dit bespaart weer op de aircorekening.

Veiligheid

Veiligheidsglas kan worden gehard of gelaagd, afhankelijk van de gewenste toepassing. Wanneer het glas breekt levert dit geen gevaar op voor u en uw gezinsleden. Deze beglazing draagt ook bij tot bescherming van uw eigendommen, ze is inbraakvertragend en maakt het inbrekers moeilijk uw huis binnen te dringen. Dit in samenwerking met SKG veiligheidsbeslag kan dit ook schelen in uw verzekeringspremie; Zie hiervoor in onze diensten onder kozijnen.